Nieuwjaar


Marius van Dokkum – Kerstboom

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een week oud.

Het jaar 2020 wordt een jaar waarin mijn vrouw hoopt te stoppen met werken. Zij is al druk aan het aftellen. Zelf ben ik AOW-er en heb al jaren geen baan meer. Het zal een hele verandering zijn, als we straks allebei hele dagen thuis zijn…

Nu even een korte terugblik op het afgelopen jaar 2019.

We zijn dit jaar 3 keer met vakantie geweest, waarvan 2 keer in eigen land.
In de maand mei gingen we een weekje naar Drenthe, naar een vakantiehuisje in het gehucht Roswinkel in de buurt van Emmen. Wat was het toen koud!
In september zijn we twee weken naar Sankt Andreasberg geweest in de Harz in Duitsland. Oude herinneringen ophalen, omdat we daar jaren geleden ook al eens waren geweest, toen Duitsland nog gedeeld was en het IJzeren Gordijn nog bestond.
Tijdens de Kerstdagen zijn we met ons tweeën een midweek naar Dalfsen in Overijssel geweest. Door het slechte weer geen kerstmarkt kunnen bezoeken, maar wel een lekker Kerstbuffet genoten in een gezellig restaurant.

Tussendoor hebben we ook verschillende uitstapjes gemaakt met collega’s en 65-plussers. Er zijn feestjes geweest, zoals 3 keer een etentje als er weer een collega van Roelie met pensioen ging. Er werden 2 familie-reünies gehouden, ook best leuk.

Maar er zijn ook verdrietige dingen gebeurd. Tot twee keer toe een begrafenis meegemaakt van een schoonzus, allebei aan kanker overleden, 74 en 75 jaar oud. Ook een nicht en een neef (kinderen van oom en tante) zijn het afgelopen jaar overleden. Mijn vrouw en ik zijn van huis uit allebei de jongste in gezinnen, die bestonden uit respectievelijk 4 en 9 kinderen. Logischerwijs krijg je dan vaak te maken met sterfgevallen, als er een oudere broer of zus overlijdt. Zolang je tenminste zelf gezond blijft.

Op muziekgebied zijn er ook verschillende ontwikkelingen geweest. Roelie is nu lid van twee koren, waarin zij haar stem laat horen als sopraan. Verschillende concerten meegemaakt in 2019. Ook heeft ze een keer solo gezongen in de kerk, met mijzelf aan het orgel. Ik fungeer regelmatig als organist in de kerk en dat doe ik al ongeveer 50 jaar.

En zo zijn we het afgelopen jaar weer zonder kleerscheuren doorgekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s